Мета освітньої програми. Освітня програма відповідно до мети та стратегії розвитку університету спрямована на підготовку висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців здатних вирішувати складні, спеціалізовані задачі і практичні проблеми суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу, які володіють загальними і спеціальними (фаховими)  компетентностями, здатними до швидкої адаптації в сучасному бізнес середовищі з урахуванням потенціалу та особливостей  мультикультурного середовища регіону.

Працевлаштування.

Випускник придатний до працевлаштування на посади у відповідності до Національного класифікатора професій ДК 003:2010:

  • 3414 Організатор туристичної і готельної діяльності;
  • 3414 Фахівець з готельного обслуговування;
  • 3414 Фахівець із спеціалізованого обслуговування;
  • 3414 Фахівець з організації дозвілля;
  • 2482 Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи: 2482.1 Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.);
  • 2482.2 Фахівець із готельної справи;
  • 2482.2 Фахівець із ресторанної справи.
  • 1315 Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління;
  • 1225 Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
  • 123 Керівники функціональних підрозділів;
  • 1455.1  Менеджер (управитель) у готелі;
  • 1456.1  Менеджер (управитель) ресторану;
  • 1456.2  Менеджер (управитель) кафе (бару, їдальні).

Особливості програми

Особливість освітньої програми полягає у організації освітнього процесу, що поєднує теоретичне навчання та практичну підготовку з урахуванням регіональних особливостей із залученням висококваліфікованих практиків індустрії  гостинності. Формує фахівців з новим, перспективним способом мислення, здатних не лише застосовувати існуючі методи та технології  організації готельно-ресторанної діяльності, але й удосконалювати їх на основі навчальних лабораторій та в провідних закладах  готельно-ресторанного бізнесу регіону (проведення навчальних занять, проходження практик, майстер класи, тренінги, лекції за участю професіоналів-практиків). Розкриває перспективи ступеневої та неперервної підготовки фахівців з готельно-ресторанної справи. Особлива увага приділяється формуванню професійних навичок для реалізації концепцій сталого розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу з урахуванням потенціалу та особливостей  мультикультурного середовища регіону.

Наявність акредитації:

Сертифікат про акредитацію № 12326 від 16.05.2025 р., термін дії до 01.07.2030 р.

Академічна мобільність. Освітня програма надає можливість академічної мобільності в партнерських університетах.