Мета освітньої програми. Освітня програма відповідно до мети та стратегії розвитку університету спрямована на підготовку висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців здатних вирішувати складні, спеціалізовані задачі і практичні проблеми суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу, які володіють загальними і спеціальними (фаховими) компетентностями, здатними до швидкої адаптації в сучасному бізнес середовищі з урахуванням потенціалу та особливостей мультикультурного середовища регіону.
Працевлаштування.
Випускник придатний до працевлаштування на посади у відповідності до Національного класифікатора професій ДК 003:2010:
- 3414 Організатор туристичної і готельної діяльності;
- 3414 Фахівець з готельного обслуговування;
- 3414 Фахівець із спеціалізованого обслуговування;
- 3414 Фахівець з організації дозвілля;
- 2482 Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи: 2482.1 Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.);
- 2482.2 Фахівець із готельної справи;
- 2482.2 Фахівець із ресторанної справи.
- 1315 Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління;
- 1225 Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
- 123 Керівники функціональних підрозділів;
- 1455.1 Менеджер (управитель) у готелі;
- 1456.1 Менеджер (управитель) ресторану;
- 1456.2 Менеджер (управитель) кафе (бару, їдальні).
Особливості програми
Особливість освітньої програми полягає у організації освітнього процесу, що поєднує теоретичне навчання та практичну підготовку з урахуванням регіональних особливостей із залученням висококваліфікованих практиків індустрії гостинності. Формує фахівців з новим, перспективним способом мислення, здатних не лише застосовувати існуючі методи та технології організації готельно-ресторанної діяльності, але й удосконалювати їх на основі навчальних лабораторій та в провідних закладах готельно-ресторанного бізнесу регіону (проведення навчальних занять, проходження практик, майстер класи, тренінги, лекції за участю професіоналів-практиків). Розкриває перспективи ступеневої та неперервної підготовки фахівців з готельно-ресторанної справи. Особлива увага приділяється формуванню професійних навичок для реалізації концепцій сталого розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу з урахуванням потенціалу та особливостей мультикультурного середовища регіону.
Наявність акредитації:
Сертифікат про акредитацію № 12326 від 16.05.2025 р., термін дії до 01.07.2030 р.
Академічна мобільність. Освітня програма надає можливість академічної мобільності в партнерських університетах.
- 2021
- 2022
- 2023
- 2024
- Навчальний план Готельно-ресторанна справа (денна) зі змінами
- Навчальний план Готельно-ресторанна справа (денна)
- Навчальний план Готельно-ресторанна справа (заочна)
- Освітньо-професійна програма Готельно-ресторанна справа (зі змінами)
- Освітньо-професійна програма Готельно-ресторанна справа 2025 зі змінами
- Освітньо-професійна програма Готельно-ресторанна справа